Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuścianka na rosole

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół warzywny 1 litr
kapusta włoska 1/2 główki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mleko 1/2 szkl
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuścianka na rosole

Rosół zagotować i wrzucić poszatkowaną kapustę, gotować pod przykryciem około 15 minut, następnie dodać przecier rozmieszany w mleku i przyprawy. Zagotować i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 04.09.2015 17:00
Apetyczna zupka :)
Wacław 04.09.2015 12:21
fajna zupa ,na pewno smaczna
Habibi 04.09.2015 08:33
Lubię takie zupki i właśnie zaczyna się dla mnie sezon na nie, bo za oknem szaro i zimno się robi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak