Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane kotleciki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt./młoda
bułka czerstwa 1 szt.
mleko 1/2 szklanki
tłuszcz 2 łyżki
cebula biała 1 szt
jajko 3 szt
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
kasza manna 1/2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane kotleciki

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, pokroić i obgotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i odcisnąć. Bułkę namoczyć w mleku i również dobrze odcisnąć. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu, po czym zmielić z bułką i kapustą. Dodać jajka, przyprawić do smaku, wsypać mannę ( w razie dosypać więcej kaszy manny) i formować kotleciki. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju i podawać z ostrymi sosami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.06.2015 17:09
na pewno są pyszne
w mojej kuchni 01.06.2015 00:24
pyszny obiad do zjedzenia
mysza75 31.05.2015 11:00
jakie fajne kotleciki
Ewelina1991 31.05.2015 09:37
super kotleciki
Agnieszka-87-25 31.05.2015 09:27
ekstra pomysł na obiad
Róża1 31.05.2015 00:32
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!
Benita 30.05.2015 22:51
Będę musiała wypróbować przepis. Zapowiada się bardzo smacznie.
Renata9 30.05.2015 22:01
Fajne kotleciki :-)
ben-ka 30.05.2015 21:09
Chętnie bym się skusiła.
Konczi 30.05.2015 20:04
z pewnością pyszne
norweska20 30.05.2015 19:17
smakowity pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak