Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana zapiekanka z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki (młoda)
mięso mielone 250 g
ząbek czosnku 1 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól i pieprz
ziemniaki młode 10 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
ser 100 g (pecorino peperoncino )
bulion warzywny 500 ml
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana zapiekanka z mięsem

Kapustę szatkujemy.

Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego.

Ziemniaki obieramy.

Paprykę kroimy w słupki.

Dymki kroimy wzdłuż na pół.

Ser kroimy na plasterki.

W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, na niej pulpety, dymki, ziemniaki, paprykę i ser.

Całość zalewamy gorącym bulionem, zapiekamy pod przykryciem 45 min ( w zależności od wielkości ziemniaków można wydłużyć czas pieczenia, najlepiej sprawdzić widelcem, czy są miękkie ) w temperaturze 190°C. Podajemy na ciepło z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 18.07.2016 14:45
pyszne, apetyczne danie!
Wacław 18.07.2016 12:27
danie na bogato ,pycha :-)
pestka 18.07.2016 00:18
pyszny obiad
Iwusia 17.07.2016 21:40
wspaniałe danie
KORAL 17.07.2016 18:11
Lubię takie połączenie :)
marzut 17.07.2016 17:26
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak