Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana jarzynka do obiadu z orzecham

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka pół kg
sól
pieprz
masło
olej
orzechy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana jarzynka do obiadu z orzecham

Brukselki oczyszczamy z zewnętrznych liści, głab kroimy na krzyz. kapustki gotujemy w osolonym wrzątku kilka minut by pozostały al dente. Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem oleju lub masło klarowane i podsmazamy na nim orzechy, dodajemy do nich odsączoną brukselke,oprószamy sola i pieprzem, przesmażamy minute i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 01.08.2013 10:26
dziekuję :)
dorota20w 26.10.2012 16:26
ja również
ziutula
ziutula 26.10.2012 15:57
lubię brukselkę na różne sposoby gotowaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak