Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapr w tymianku smażony w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 1 kg
mąka 0,5 szklanki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
tymianek do smaku
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapr w tymianku smażony w panierce

Karpia wypatroszyć, podzielić na dzwonka lub na kawałki. Umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem. Obtoczyć w mące, jajku oraz bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak