Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w zalewie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
Zalewa:
woda 1 litr
ocet 10-12 łyżek
koncentrat pomidorowy 4-5 łyżek
cukier 6 łyżek
sól 1 łyżka
ketchup 7-8 łyżek
ziele angielskie 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
DODATKOWO:
ogórki konserwowe 4-5 szt
cebula 2 duże szt
kanie 4 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w zalewie

Kapelusze kani oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić na części. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Z podanych składników ugotować zalewę. Ogórki i cebulę pokroić na plastry. Układać warstwami kanie, ogórki z cebulą kanie ogórki z cebulą i tak dalej. Całość zalać gorącą zalewą. Odstawić do wystudzenia. Wystudzone wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 28.10.2013 19:38
tak podanych kani nie jadłem lubie bardzo kanir
Aleksandra/Olcia 27.10.2013 07:57
o takich nie slyszałam,zawsze robie tylko w panierce a tu taki przepis .super
usmiech 09.09.2013 07:39
bardzo dobre
beatkaa153 21.02.2013 12:19
dziękuje wszystkim
beatkaa153 21.02.2013 12:19
dziękuje wszystkim
pajbek 16.02.2013 23:18
Super, pyszne i tak pięknie podane :-)
Krzysiek3 16.02.2013 15:54
apetyczne
Klisza 16.02.2013 15:08
super
Iwka 16.02.2013 14:42
świetne
Silver Teaspoon 16.02.2013 14:38
pyszne
Simeo 16.02.2013 14:34
ciekawe
dodi 16.02.2013 14:11
fajniutkie
Bogumiła
Bogumiła 16.02.2013 13:51
fajniutkie
Beatris 16.02.2013 13:41
Sama z chęcią skorzystam z Twojego przepisu.
paulina2157 16.02.2013 13:27
oj narobiłaś mi ochoty na te kanie :)
Krzysztof15 16.02.2013 13:21
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak