Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 2 szt
czosnek 1 ząbek
jaja 2 szt
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w panierce

Kanie duże kroimy na dowolne mniejsze kawałki, płuczemy i osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jajka wybijamy i roztrzepujemy z dwoma łyżkami wody i dodanym czosnkiem.
Kanie panierujemy w jajku i tartej bułce, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 05.10.2017 09:28
Bardzo lubię takie kanie, babcia zawsze nam robiła. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak