Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w panierce

Grzyby opłukać i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Doprawić solą i pieprzem.
Panierować najpierw w rozbełtanym jajku następnie w bułce tartej(nie za grubo)
smażyć po 2 minuty na oleju.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,podawać gorące.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak