Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w cieście naleśnikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapelusze kani 4 duże
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
mąka
sól, pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w cieście naleśnikowym

Kapelusze oczyścic. Od strony blaszek posypać solą i pieprzem. Z mleka, mąki i jaja przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dodać do niego majeranek i dokładnie wymieszać. Obtaczać każdy kapelusz w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Jesli chcemy to kapelusze mozemy przekroic na pół lub na ćwiartki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 12.04.2012 19:53
Przysmak mojego brata.
Grazyna0211 14.08.2011 12:39
pyszne uwielbiam kanie!
Tika4444 03.06.2011 08:27
super pomysł
Mati13 21.03.2011 19:44
zjadłbym:)
szalonamariolka 23.02.2011 23:53
rewelacja
ZEWA 30.01.2011 09:52
niestety w moich stronach ciężko o kanie
agnieszka189 28.09.2010 15:44
w cieście naleśnikowym jeszce nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak