Kanie pod jaglaną pierzynką

Kanie pod jaglaną pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kanie

    3 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    4 łyżka
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • kasza jaglana

    1/2 szklanka
  • papryka czerwona

    1/3 sztuka
  • podgrzybki

    5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • koperek

    3 gałązki
  • olej

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kanie pod jaglaną pierzynką  foto

Kaszę przelewam zimną wodą, dodaję 2/3 szklanki wody i gotuje na wolnym ogniu aż kasza wchłonie wodę.Wstawiam garnek pod koc na 30 minut żeby kasza doszła.
Krok 2 - Kanie pod jaglaną pierzynką  foto
Kapelusze grzybów myję, panieruję z jajku,
Krok 3 - Kanie pod jaglaną pierzynką  foto
potem panieruję w bułce tartej , sole,pieprzę
Krok 4 - Kanie pod jaglaną pierzynką  foto
Cebule kroję drobno, dodaję pokrojone w kostkę podgrzybki i podsmażam na oleju.
Krok 5 - Kanie pod jaglaną pierzynką  foto
Dodaję pokrojoną paprykę , koperek, doprawiam solą, pieprzem. Na końcu dodaję kaszę
Krok 6 - Kanie pod jaglaną pierzynką  foto
Kanie smażę na oleju . Podaję z farszem z kaszy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

24.11.2014 21:37
apetyczne danie ładnie podane

Alex_M

11.11.2014 12:43
uwielbiam kanie i jaglankę! świetne połączenie!

ben-ka

11.11.2014 10:52
Niesamowity pomysł! a danie...rewelacja!

Kuchenka

11.11.2014 09:53
kasza jaglana mnie skusiła, muszę wypróbować :)

ada.la

10.11.2014 21:25
danie wygląda zjawiskowo

anemon

10.11.2014 16:50
Całe wieki nie jadłam tych grzybów, kiedyś rosły na łące koło mojego domu, teraz już ich nie znajduję. Świetny pomysł, bardzo apetycznie wygląda.

luna76

10.11.2014 16:22
fantastyczny pomysł na obiad :)

Anna169Hosz

10.11.2014 15:57
Obiadek pierwsza klasa!

norweska20

10.11.2014 15:56
smaczna propozycja

Pyszota

10.11.2014 15:38
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat