Przepis i sposób przygotowania na: Kanie "po grecku"
Panierować w roztrzepanym jajku, tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Usmażone kanie przekładać na przemian przygotowanym sosem.
Warstwa wierzchnia powinna być z sosu.
Schłodzić.
kania | 4 szt |
jajko | 3 szt |
marchew | 5 szt |
cebula | 2 szt |
pietruszka | 1-2 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | |
ziele angielskie | |
koncentrat pomidorowy | |
cukier | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
pieprz | |
sól | |
olej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: