Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie "po grecku"

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kania 4 szt
jajko 3 szt
marchew 5 szt
cebula 2 szt
pietruszka 1-2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy
cukier
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie "po grecku"

Marchew i pietruszkę, obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Zeszklić cebulę. Dodać marchew i pietruszkę, podlać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i dusić kilkakrotnie mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić do miękkości. Kanie obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Panierować w roztrzepanym jajku, tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Usmażone kanie przekładać na przemian przygotowanym sosem.
Warstwa wierzchnia powinna być z sosu.
Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iza 30.09.2022 16:44
Mega pyszne, polecam spróbować!
Stenka 21.09.2015 18:25
ciekawa propozycja
beatkaa153 18.02.2013 16:00
zabieram do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak