Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie nadziewane

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kanie w połowie otwarte 5-7 sztuk
kasza gryczana 50 gram
cebula 1 sztuka
majeranek do smaku
jajko 1 sztuka
sól do smaku
masło na dno naczynia
ser biały 100 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie nadziewane

Kroki postępowania

1

Farsz: Ugotować kaszę gryczaną, ostudziś i połączyć z serem i jajkiem. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na patelni, dodać do farszu. Doprawić solą i majerankiem i dokładnie wymieszać.

Krok 1 - Kanie nadziewane foto
2

Kanie oczyścić ręcznikiem papierowym. Nałożyć farsz do środka kapeluszy. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i włożyć do niego Kanie kapeluszem do góry.

Krok 2 - Kanie nadziewane foto
3

Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, pod przykryciem.

Krok 3 - Kanie nadziewane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 01.10.2013 08:42
ciekawy przepis
IwonaKa 29.07.2013 16:37
kanie są pyszne,super przepis
Klausia 16.04.2013 16:28
uwielbiam kanie, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam :)
wiola333 19.03.2013 09:39
bardzo smaczny przepis
Motorek 07.03.2013 09:07
Bardzo lubię kanie
Bernadeta1 21.01.2013 13:15
wygląda bardzo smacznie
Ewelina38 15.01.2013 09:59
bardzo fajny przepis, uwielbiam kanie więc ten pomysł przypadnie mi do gustu
adelajda 07.01.2013 10:25
nie znam się tak dobrze na grzybach, nie zbieram blaszkowców ! Ale pomysł super !
adelajda 07.01.2013 10:24
nie znam się tak dobrze na grzybach, nie zbieram blaszkowców ! Ale pomysł super !
Wafelek2601 04.01.2013 09:59
Uwielbiam kanie w każdej postaci.
Aleksandraa 09.12.2012 11:53
świetny przepis
mirosława4 05.12.2012 19:25
pomysłowe danie i zarazem smaczne
czekoladka_m 14.11.2012 14:23
kani jeszcze nie nadziewałam, genialne!!
alexxxanderka 16.10.2012 08:10
zaskoczyłaś mnie tym pomysłem, plus dla ciebie ;) może dzięki temu kanie częściej będą gościć w mojej kuchni:)?
Ada-Gaba 13.10.2012 17:34
na taki pomysł bym nie wpadła, super
Rafał10 13.10.2012 08:55
wspaniały przepis :) ja UWIELBIAM kanie !
RenataZ-et 10.10.2012 19:22
rewelacja!
Katarzyna59 05.10.2012 12:20
pycha
anemon 05.10.2012 08:12
Dla mnie Twój pomysł to nowość, ale jestem pewna, że bardzo smaczna nowość. Świetne są te Twoje pomysły na kanie.
IZABELA29 04.10.2012 08:38
świetna alternatywa dla nadzianych pieczarek
jozefinach 03.10.2012 08:25
Uwielbiam tego grzyba. Poproszę kęsa.
parysek10 01.10.2012 15:19
przepyszne
Aleksandra15 01.10.2012 10:58
Bardzo fajny i oryginalny pomysł na kanię ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak