Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie jak schabowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapelusze kani wg uznania
jajko
mąka
mleko 1/2 litra
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie jak schabowy

Kanie umyć i osuszyć. Jajko, mąkę (na oko) i mleko wymieszać tak aby miało konsystencję gęstej śmietany, posolić. Kanie obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 18.10.2013 19:01
bardzo smaczne a'la schaboszczaki
dorotka0000025 15.10.2013 11:22
wyglada smakowicie
DOROTA/PATI197799 03.11.2012 17:55
uwielbiam kanie zawsze robię je jak schabowy twoją wersję spróbuję na pewno za rok :)
Andysz 15.10.2012 13:36
kanie, pyszne;]
daria2911 13.10.2012 13:15
dawno nie jadłam
Betka 13.10.2012 12:55
mmm pychotkaaa!;)
Sylwia56
Sylwia56 13.10.2012 12:54
uwielbiam kanie w tej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak