Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie a'la schabowe w mojej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 2 kapelusze
jajko 1 sztuka
mleko 2-3 łyżki
siemię lniane zmielone 2 czubate łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 czubate łyżki
lubczyk świeży kilka listków
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie a'la schabowe w mojej panierce

Kroki postępowania

1
PANIERKA.
Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą.

Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.
Krok 1 - Kanie a'la schabowe w mojej panierce foto
2
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzyku rozsypujemy gotową panierkę.
Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.
Krok 2 - Kanie a'la schabowe w mojej panierce foto
3
Na grubej patelni rozgrzewamy olej i smażymy grzyby z każdej strony po około 3-4 minuty aż będą rumiane.
Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki.
Podajemy od razu po zdjęciu z patelni.
Chrupkość i smak gwarantowane.
Krok 3 - Kanie a'la schabowe w mojej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 29.10.2017 10:05
Uwielbiam!
w mojej kuchni 26.10.2017 00:42
lepsze od mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak