Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kania z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czubajka kania 2
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
masło
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: kania z serem

Grzyby płuczemy pod bieżącą wodą. Same kapelusze! Układamy na ręczniku papierowym, blaszkami do dołu.
Roztrzepujemy jajka, solimy i pieprzymy do smaku.
Kanię układamy na desce blaszkami do góry. Posypujemy niewielką ilością tartego sera.
Drugi kapelusz kani, przykładamy do kani z serem, stroną z blaszkami, tak jakbyśmy robili kanapkę. Delikatnie przyciskamy obie połówki do siebie. Przygniatamy dłońmi do chwili aż w miarę dobrze się zlepią.

Panierujemy w bułce, jajku i znów bułce.

Smażymy na gorącym oleju z dodatkiem masła, do zrumienienia z obu stron. Przykręcamy gaz i podsmażamy jeszcze kilkanaście sekund

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 31.01.2013 11:05
Rewelacja
agnieszka214 31.01.2013 10:14
uwielbiam grzybki
agnieszka214 31.01.2013 10:14
uwielbiam grzybki
Janina 31.01.2013 09:57
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak