Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania z dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kania 3średnie szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/4 szt
papryka żółta 1/4 szt
marchew 2-3 szt
jajko 3 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
sól
cukier
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kania z dodatkami

Papryki oczyścić, umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać marchew, przesmażyć i podlać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić aż marchew zacznie mięknąć, dodać paprykę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku i razem chwilę dusić.

Kanie szybko opłukać i podzielić na 4 albo 6 części. Oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z dwoma albo trzema łyżkami wody. Kanie panierować w jajku i bułce.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Przygotowany sos nakładać na każdy kawałek kani.
Ułożyć na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.11.2013 11:36
też przepadam za kaniami, ale jak mi je ktoś nazbiera:-)
AURELKA 13.02.2013 15:01
uwielbiam kanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak