Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kania smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 5 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
masło
olej

Przepis i sposób przygotowania na: kania smażona

Grzyby umyć, dobrze osuszyć, posolić, popieprzyć. Jajko rozbełtać, kanie maczać najpierw w jajku potem w bułce tartej i smażyć na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 28.07.2012 08:48
pycha
Beatris 16.06.2012 21:35
Bardzo lubię kanie smażone jak kotlety.
parysek10 18.02.2012 20:36
Już nie mogę się doczekać sezonu na kanie!
pacpaw 05.12.2011 20:42
przepadam za nia, a w tym roku niestety nie miałem okazji zjeść :(
Ewelina38 04.12.2011 22:55
ja jeszcze przed smażeniem moczę w mleku, oj zjadłabym taką ze smakiem :P)
daria899 07.11.2011 07:39
super
Wacław 22.10.2011 09:10
pyszna !
Ewelina47 14.10.2011 13:46
pyszna
traktorek 10.10.2011 16:07
zjadło by się
Wafelek2601 04.10.2011 16:31
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak