Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowy Pasztet Drobiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
jajko 5 szt
cebula 1 szt
brandy 1 mały kieliszek
śmietana 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1/2 kg
mąka pszenna 4 łyżki
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowy Pasztet Drobiowy

Jajka ugotować na twardo ,obrać ze skorupek i drobno posiekać. Wątróbkę pokroić na kawałki ,popieprzyć ,obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano-przełożyć na talerz.Posiekaną cebulę dodać na tłuszcz ze smażenia wątróbki i smażyć tak długo aż się zeszkli.Ostudzoną wątróbkę z cebulką zmiksować ,dodać brandy ,sól i pieprz do smaku ,posiekane jajka i natkę pietruszki .Masę dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki.Pasztet wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.09.2012 19:00
ja za pasztetem nie przepadam ale moi rodzice tak
PaniMISIOWA 09.05.2012 21:33
bardzo apetyczny
motyl 11.04.2012 15:52
fajny pasztet z jajkiem
smakowita 24.03.2012 22:31
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Anulka75
Anulka75 24.03.2012 21:20
super pasztet na kolacje i śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak