Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowy boczek smażony

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
Czosnek suszony Prymat
boczek 700 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowy boczek smażony

Kroki postępowania

1
Surowy boczek moczymy w wodzie przez około 20-30 minut,
Krok 1 - Kanapkowy boczek smażony foto
2
następnie boczek kroimy w plastry, posypujemy delikatnie solą do peklowania i czosnkiem granulowanym, wkładamy do lodówki na około 24 godziny,
Krok 2 - Kanapkowy boczek smażony foto
3
następnie plastry boczku układamy na patelni i smażymy,
Krok 3 - Kanapkowy boczek smażony foto
4
Usmażony boczuś podajemy wraz z chlebkiem
Krok 4 - Kanapkowy boczek smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.01.2014 09:14
pyszny boczuś
Wojt@s
Wojt@s 26.07.2013 10:55
bardzo apetyczne
mysza75 21.03.2013 11:03
Chrupiący,rumiany mniam mniam :-)
Paolcia 20.03.2013 12:58
bardzo apetycznie wyglada :)
Laila2786 20.03.2013 11:40
wygląda na bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak