Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowa pasta z mascarpone i tuńczyka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
mascarpone 150 g
sól i pieprz do smaku
bazylia 6 dużych liści
sok z cytryny 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowa pasta z mascarpone i tuńczyka

Tuńczyka osączyć dokładnie z zalewy. Wrzucić na talerz. Dodać 100 g serka mascarpone. Wygnieść dokładnie widelcem aby utworzyć gładką pastę.

Następnie należy wlać 1 łyżeczkę soku z cytryny, dodać sól i pieprz i wymieszać. Listki bazylii umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić do pasty i wymieszać.

Pastę z tuńczyka podawać z pieczywem lub krakersami. Świetnie pasuje do niej świeży pomidor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.02.2014 21:06
smacznego :)
Klausia 03.02.2014 20:33
mam tuńczyka będzie pasta :)
anemon 01.02.2014 08:44
Smaczna pasta do chleba.
Łucja 31.01.2014 22:50
ciekawa pasta :)
Rafał10 31.01.2014 14:34
świetna pasta! Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak