Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo

    2-3 kromki
  • masło

    2 łyżeczki
  • jajo ugotowane na twardo

    duże
  • łosoś wędzony

    sałatkowy
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • koperek

  • płatki suszonych pomidorów

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia rozdzielić widelcem na kawałki i skropić świeżym sokiem z cytryny.
Kromki pieczywa posmarować miękkim masłem i obłożyć kawałkami łososia.
Jajko na twardo obrać i pokroić w plasterki - ułożyć na kanalikach.
Posypać odrobiną soli czosnkowe, pieprzem, koperkiem i płatkami liofilizowanych pomidorów.
Habibi
Na wierzchu kanapek można zrobić niewielkie kleksiki z dobrego majonezu albo łagodnego kremu chrzanowego. Dodatkowo przybrałam swoje kanapki młodymi listkami selera naciowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 13.11.2015 07:19
a ja lubię posmak świezego masełka na takich kanapkach, ale kupuję masło z kwaśnego mleka (serwatkowe) bo osobiście od dzieciństwa wolę jego smak, niz masła ze słodkiego mleka :) no i moje ulubione ma nieco mniej tłuszczu ;)
jagoda5913 12.11.2015 21:06
też takie robię ale bez masła
adelajda 12.11.2015 15:53
Łososia uwielbiam :)
Habibi 12.11.2015 15:14
moją również ;)
agaK. 12.11.2015 14:54
Z moją ulubioną rybką:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat