Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczywo
2-3 kromki -
masło
2 łyżeczki -
jajo ugotowane na twardo
duże -
łosoś wędzony
sałatkowy -
sok z cytryny
do smaku -
sól czosnkowa
do smaku -
pieprz czarny mielony
do smaku -
koperek
-
płatki suszonych pomidorów
Sposób przygotowania
Kromki pieczywa posmarować miękkim masłem i obłożyć kawałkami łososia.
Jajko na twardo obrać i pokroić w plasterki - ułożyć na kanalikach.
Posypać odrobiną soli czosnkowe, pieprzem, koperkiem i płatkami liofilizowanych pomidorów.
Na wierzchu kanapek można zrobić niewielkie kleksiki z dobrego majonezu albo łagodnego kremu chrzanowego. Dodatkowo przybrałam swoje kanapki młodymi listkami selera naciowego.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się