Kanapki z twarożkiem i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    2 sztuki
  • masło

    2 łyżeczki
  • rzodkiewka

    8 sztuk
  • ser biały

    20 dag
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • szczypiorek

    2 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki kroimy na połówki i smarujemy masełkiem. W miseczce dusimy widelcem ser biały dodajemy szczyptę soli i 2 łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy. Serek wykładamy na bułki. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i wykładamy na ser, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Wczorajsza Moja Kolacja. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć kanapek bo mąż szybko wchłonął :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JellyFruits 29.01.2017 15:58
To raczej kolacja męża a nie twoja!
Emiliozo 13.07.2011 15:29
pycha
IlonaAlbertos 25.10.2010 10:08
Uwielbiam takie twarożki. Twój wygląda bardzo apetycznie :)
Patrycja38 22.10.2010 09:27
pycha
Buczo007 21.10.2010 09:25
Takie własnie lubię :)
edyta51 20.10.2010 16:12
No To ładnie musiał być głodny hehe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat