Kanapki z tortilli z pastą z makreli

Kanapki z tortilli z pastą z makreli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki pasty

  • makrela wędzona

    1/2 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • por

    1 kawałek
  • cebula szalotka

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • majonez

    1-2 łyżki
  • serek kanapkowy biały

    1 łyżka
  • korniszony

    1 szt

dodatkowo

  • placki do tortilli

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Obieramy seler, pietruszkę i marchewkę gotujemy w lekko osolonej wodzie studzimy.

Jak warzywa ostygną ścieramy je na tarce na średnich oczkach.

Makrelę obieramy z ości rozdrabniamy widelcem. Do makreli dodajemy starte warzywa, pokrojoną cebulę. Pora zielona część kroimy bardzo drobno i korniszona też pokroić bardzo drobno dodajemy do makreli.


Do składników dodajemy przyprawy sól, pieprz majonez i serek mieszamy ręcznie.

Jeżeli pasta jest trochę za twarda to dodajemy jeszcze trochę majonezu albo serka jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy.

Tak przygotowaną pastę odstawiamy do lodówki na chwilę aby smaki się przegryzły.
Przygotowanie kanapek.

Placki tortilli smarujemy pastą zwijamy w ruloniki zawijamy w folię aluminiową każdą osobno.

Wkładamy na około 30 minut do lodówki.

Przed podaniem rozwijamy z foli i kroimy ukośne kanapki i podajemy.


POLECAM!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

07.09.2017 10:51
palce lizać :-) .

Bernadeta1

25.08.2017 16:50
smaczne przekąski

gusia1000

01.08.2017 01:07
Dobre są te kanapki.

SzczyptaChili

30.07.2017 22:54
Uwielbiam te zawijaski :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat