Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z rukolą i jajkiem na twardo

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb orkiszowy na zakwasie 2 kromki
majonez tradycyjny albo masło 2 łyżeczki
rukola kilka listków
jajka ugotowane na twardo 1
pomidorki koktajlowe żółte 2 sztuki
cebula biała ze szczypiorem do smaku
sól i pieprz do smaku

Porada

Kromki opiekanego chleba najlepiej smakują w tym zestawie z masłem, a świeże kanapki z majonezem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z rukolą i jajkiem na twardo

Chleb orkiszowy pokroić na kromki, które można zrumienić w opiekaczu do grzanek, ale kanapki równie dobrze smakują na świeżym pieczywie.
Kromki posmarować majonezem i obłożyć listkami rukoli.
Na wierzchu ułożyć plasterki jajek na twardo, a na nich plasterki pomidorka koktajlowego. Kanapki przybrać białą cebulą i szczypiorkiem oraz przyprawić pieprzem i solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.03.2016 08:55
Info dla super inteligenta zgłaszającego nadużycie! Czy ty jesteś na tak niskim poziomie, że do przygotowania kanapki potrzebujesz dokładnego przepisu? Gratuluję :) Rozumiem, że obok twojej deski do krojenia leży karteczka z przepisem i dokładną ilością krążków jajka na twardo oraz listków rukoli ;) Czy masło też powinnam ci przeliczyć na gramy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak