"Kanapki" z placków ziemniaczanych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1/3 sztuka
  • warzywa

    według potrzeby
  • placki ziemniaczane

    10-15 sztuka
  • mąka pszenna

    według potrzeby
  • tłuszcz do smażenia

    według potrzeby
  • twarożek

    1 (kanapkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki ziemniaczane, uprzednio usmażone wg dowolnego przepisu, smarujemy twarożkiem kanapkowym o ulubionym dla siebie smaku.
Cukinie obieramy, kroimy w cieniutkie plasterki, oprószamy maka i smażymy krótko na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
Przestudzone układamy na posmarowanych serkiem plackach. Na wierzch układamy nieco pokrojonych, ulubionych warzyw (rzodkiewka, papryka) i możemy posypać zieleniną (szczypiorek, natka pietruszki).
Jest to sposób na inne podanie placków, na zimno.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 28.12.2012 11:57
super pomysł
MAR3STA 03.11.2012 21:21
genialny pomysł
Maniek2 01.10.2012 12:19
bardzo fajne
Andzia1977 15.06.2012 23:19
super pomysł
Betka 20.05.2012 19:02
pycha;)
jozefinach 22.04.2012 10:55
Pychotka.
malcik111 02.04.2012 09:28
hihi fajna możliwość wykorzystania placków:)
Wiesława1 30.03.2012 06:45
fajne
forgielka 26.03.2012 14:28
super
dianix 26.03.2012 14:25
na to nie wpadlam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat