Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Kanapki" z placków ziemniaczanych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1/3 sztuka
warzywa według potrzeby
placki ziemniaczane 10-15 sztuka
mąka pszenna według potrzeby
tłuszcz do smażenia według potrzeby
twarożek 1 (kanapkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: "Kanapki" z placków ziemniaczanych

Placki ziemniaczane, uprzednio usmażone wg dowolnego przepisu, smarujemy twarożkiem kanapkowym o ulubionym dla siebie smaku.
Cukinie obieramy, kroimy w cieniutkie plasterki, oprószamy maka i smażymy krótko na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
Przestudzone układamy na posmarowanych serkiem plackach. Na wierzch układamy nieco pokrojonych, ulubionych warzyw (rzodkiewka, papryka) i możemy posypać zieleniną (szczypiorek, natka pietruszki).
Jest to sposób na inne podanie placków, na zimno.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.12.2012 11:57
super pomysł
MAR3STA 03.11.2012 21:21
genialny pomysł
Maniek2 01.10.2012 12:19
bardzo fajne
Andzia1977
Andzia1977 15.06.2012 23:19
super pomysł
Betka 20.05.2012 19:02
pycha;)
jozefinach 22.04.2012 10:55
Pychotka.
malcik111 02.04.2012 09:28
hihi fajna możliwość wykorzystania placków:)
Wiesława1 30.03.2012 06:45
fajne
forgielka 26.03.2012 14:28
super
dianix 26.03.2012 14:25
na to nie wpadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak