Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczywo pszenne
ulubiony rodzaj -
avocado
dojrzałe -
pomidor
dojrzały -
cebula czerwona
-
majonez tradycyjny
-
sól do smaku
Sposób przygotowania
Dojrzałe avocado przeciąć wzdłuż na połowę, usunąć pestkę, a miąższ naciąć w plasterki dochodząc nożem do samej skórki. Wydrążyć dużą łyżką.
Kawałki avocado ułożyć na kromkach chleba i skropić cytryną, aby nie ciemniało.
Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć na kanapkach. Całość przybrać półplasterkami czerwonej cebuli i posolić.
Zamiast majonezu można użyć twarożku lub tradycyjnego masła.![]()
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się