Kanapki z avocado i pomidorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo pszenne

    ulubiony rodzaj
  • avocado

    dojrzałe
  • pomidor

    dojrzały
  • cebula czerwona

  • majonez tradycyjny

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki ulubionego jasnego pieczywa posmarować majonezem.
Dojrzałe avocado przeciąć wzdłuż na połowę, usunąć pestkę, a miąższ naciąć w plasterki dochodząc nożem do samej skórki. Wydrążyć dużą łyżką.
Kawałki avocado ułożyć na kromkach chleba i skropić cytryną, aby nie ciemniało.
Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć na kanapkach. Całość przybrać półplasterkami czerwonej cebuli i posolić.
Habibi
Zamiast majonezu można użyć twarożku lub tradycyjnego masła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 18.01.2016 18:26
dobre kanapki
IZABELA29 18.01.2016 18:26
fajnie wygląda
Róża1 18.01.2016 15:16
bardzo smaczne kanapeczki , poproszę o jedną :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat