Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki na ciepło z pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
pieczarki ok 10 sztuk
masło 2 łyżki
cebula 1/4 sztuki
szczypiorek 2 łyżeczki
keczup 2 łyżki
śmietana 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki na ciepło z pieczarkami

Kromki chleba tostowego smarujemy masłem. Patelnię rozgrzewamy i podsmażamy na nim kromki chleba. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, podduszamy na nim cebulkę, dodajemy pieczarki. Całość dusimy do miękkości, dodajemy keczup, śmietanę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy połowę posiekanego szczypiorku. Mieszamy całość. Na dwie kromki chleba układamy porcje pieczarek i przykrywamy pozostałymi dwiema kromkami. Posypujemy całość szczypiorkiem. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.02.2014 09:05
bardzo dobre
Ela15 25.10.2013 12:09
pyszne kanapeczki
IKrakowianka 11.10.2012 20:38
pychotki
Iwusia 04.07.2012 23:19
ślicznie wyglądają :)
tomek18 07.05.2012 08:42
pycha
Norgiusz 01.04.2012 11:41
super
zdzichu 28.03.2012 20:20
śliczne
Iiiiii 28.03.2012 06:56
pycha
kasiaw 27.03.2012 07:51
super smakują i wyglądają również
Kas2 22.03.2012 06:37
ale smakowite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak