Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki na ciepło w cieście naleśnikowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1/2 opakowania
mleko 2 szklanki
mąka 1/2 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jajko 2 szt
ser żółty 15 dag
ogórek zielony 1 szt
roszponka
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki na ciepło w cieście naleśnikowym

Zaczynamy od zrobienia ciasta na naleśniki. W misce miksujemy mleko ,mąkę i jajka. Solimy do smaku. Ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Ser żółty kroimy w plasterki. Roszponkę myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła z olejem. Chleb tostowy moczymy w cieście i układamy na patelni. Smażymy na złoto. Kiedy zaczniemy smażyć drugą stronę to na upieczonej kładziemy plasterek sera. Na upieczone tosty układamy ogórka , sałatę i polewamy ketchupem. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 15.01.2014 18:53
świetny pomysł :)
Gabi44 15.01.2014 11:42
Muszę spróbować.
sylwia_sl 15.01.2014 11:14
Aż chce się od razu zjeść:) Bardzo apetycznie wyglądają
noninka77 15.01.2014 10:05
super przepis:)
Romanowka 15.01.2014 09:55
wyglądają bardzo smakowicie
Sylwia26 15.01.2014 09:50
ślinka leci :)
Patriszja
Patriszja 15.01.2014 09:18
ooooo pysznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak