Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
jajko 2 szt
szynka 1 plaster duży
żółty ser
olej
sól
pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki na ciepło

Kromki chleba cienko posmarować masłem. Szynkę przekroić na pół. Na końcu dwóch kromek położyć przekrojoną szynkę. Posypać startym serem albo położyć mały plaster sera na szynkę. Przykryć drugą kromką. W końcu kanapki, gdzie nie ma szynki mała szklaneczką wycinać otwory w obydwu kromkach. Na patelni rozgrzać trochę oleju i położyć dwie podwójne kanapki. Opiec po jednej stronie. Przewrócić na drugą stronę. W otwory w kanapkach wbić jajka. Oprószyć solą i pieprzem. Przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia jajek. Gorące kanapki posypać startym serem. Jajko posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 28.05.2013 21:12
super wyglądają
Katarzyna54 28.05.2013 20:21
pyszne, fajne na śniadanie
Megg 28.05.2013 18:57
wspaniałe kanapeczki
Renata9 28.05.2013 18:53
pyszne kanapeczki
Gracer 28.05.2013 18:47
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak