Kanapki na ciepło

Kanapki na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    4 kromki
  • szynka

    4 plasterki
  • cebula

    4 plastry
  • ser

    4 plasterki
  • masło

  • ketchup

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kanapki na ciepło

Każdą kromkę kroimy na połówki. Smarujemy masłem z każdej strony. Na jedną połówkę posmarowaną masłem dajemy plasterek szynki, na nią plasterek cebuli a na cebulkę plasterek żółtego serka. Przykrywamy drugą połówką. I tak robimy z każdą kromką. Przygotowane kanapki dajemy do nagrzanego sandwicha i pieczemy aż będą rumiane. Wyciągamy na talerz i polewamy ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

mirosława4 09.12.2013 19:23
bardzo lubię takie kanapeczki :)
berys18 25.11.2013 09:43
lubię takie jedzonko
barbara11561 16.07.2013 16:34
pyszne kanapeczki
jeta72 26.03.2013 08:54
lubię takie kanapki :-)
ben-ka 06.03.2013 11:44
smakowite i na kolację i na śniadanie.
romanrafal
romanrafal 23.02.2013 17:07
smaczne
Anna138 12.12.2012 19:53
pyszne
Natalia/tubisiek 17.09.2012 21:31
też często robię ;)
Wafelek2601 13.09.2012 09:59
Bardzo lubię
Ela15 20.08.2012 12:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat