Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka ze śledziem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka ze śledziem

10 kromeczek bagietki pokrojonej po skosie,
masło,
3 filety śledziowe w oleju,
1 jabłko - najlepiej czerwone lub zielone,
koperek.

Śledzie pokroić w dosyć duże dzwonka. Koperek umyć i osuszyć. Jabłko umyć, osuszyć i pokroić na bardzo cieniutkie cząsteczki, licząc po 2 cząstki na każdą kromeczkę. Resztę jabłka zjeść bez szemrania.
Kromeczki posmarować delikatnie masłem, na każdej ułożyć z jednej strony po 2 plasterki jabłka i przykryć śledziem. Ozdobić koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.12.2012 12:05
bardzo apetyczne tak lubię .
Andysz 25.04.2012 21:08
ciekawe;)
stokrotka 01.07.2011 07:12
super
PaniMISIOWA 09.11.2010 17:04
Idealne na zbliżającego się śledzika ;-)
Izabela28 06.11.2010 19:41
Fajne kanapki:)
Beata73 11.10.2010 14:13
lubię takie kanapki
Kryska73 08.10.2010 18:31
fajny i szybki pomysł nakanpkę
rosik93 27.09.2010 09:08
Rewelacyjny pomysł na kanapki.
plocia 26.09.2010 21:14
łooo ciekawe jak to smakuje
Karolcia12 26.09.2010 20:33
takiej kanapki to jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak