Kanapka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    2 szt.
  • tuńczyk kawałki w oleju

    0,5 puszki
  • ogórek kiszony

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • cebula czerwona

    0,5 szt.
  • sałata lodowa

    4 liście
  • masło lub margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w plasterki. Ogórka pokroić w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Bułki przekroić posmarować masłem lub margaryną, położyć po 2 liście sałaty lodowej, następnie rozdrobnić tuńczyka na sałatę, na tuńczyka położyć plasterki jajka i ogórka, wszystko posypać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 29.02.2016 21:35
bardzo dobra kanapka
dom-agi 29.02.2016 18:46
Bardzo apetyczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat