Kanapka z mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • mozaarella

    1 kulka
  • masło

    do smarowania
  • ser żółty

    2 łyżki startego
  • bazylia

    garść liści
  • oliwa

    1,5 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • orzechy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy, ser, oliwę, bazylię, czosnek miksujemy razem.
Mozzarelle dzielimy na 4 plasterki. Bułkę przekrawamy na połowę. Smarujemy masłem. Dolną część smarujemy przygotowanym pesto. Następnie układamy na przemian plasterki sera i pomidora.
Całość wstawiamy do piekarnika na około 10 minut, by ser się rozpuścił. Po wyjęciu, a przed podaniem w środek wkładamy kilka listków bazylii (lub zielona sałatkę). Taka kanapka doskonale sprawdza się na śniadanie lub kolację. Z pewnością polubią ją fani roztopionego sera:).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.01.2014 00:46
Na bank pyszna.
Moni_Wwo 12.10.2013 22:19
Super!!!!!!
Izabela9 09.10.2013 06:58
Pyszna kanapka.
jasiek 09.10.2013 00:23
taka kanapka to już za cały obiad
Łucja 08.10.2013 22:35
pyszna kanapka :) zjadłabym taką :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat