Kanapka z kurczakiem po francusku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4
  • ciasto francuskie

    20 dag
  • pomidory zielone

    6
  • marchewka

    2
  • olej

    1/2 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyżka
  • woda

    2 szklanki
  • sól do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka gotujemy na miękko. Ciasto francuskie kroimy na nie duże prostokąty. Smarujemy tłuszczem blachę i pieczemy pół godziny w 180stopniach. Do garnka wlewamy pozostały olej, ocet, wodę i cukier. Marchewkę obraną i pokrojoną w talarki dodajemy do gotującego się płynu. Pomidory zielone myjemy i kroimy w plastry. Po około 15 minutach gotowania się marchewki dodajemy pokrojone pomidory. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie Następnie odsączamy z zalewy warzywa. Wyjmujemy upieczone z ciasta prostokąty, najpierw kładziemy mięso z udek z kurczaka, wcześniej oddzielone od kości, a na wierzch kładziemy pomidory z marchewką, posypujemy do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą. Nakrywamy drugim prostokątem z ciasta. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kaja1991 28.09.2012 17:20
super pomysł:) uwielbiam francuskie ciasto
tomek18 20.08.2012 09:39
pycha
Rafał10 10.06.2012 21:34
uwielbiam dania francuskie !!!
sara1 01.06.2012 23:26
apetycznie wygląda
kate.500 01.06.2012 12:10
fajny pomysl
Andysz 28.05.2012 11:52
pyszne;)
pierniczkowo 26.05.2012 09:16
ależ fajnie wygląda:)
justys759 22.05.2012 08:54
podoba mi się :)
jola1508 22.05.2012 08:24
zjadłabym taką...
paula99926 22.05.2012 08:17
ale apetyczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat