Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapka z bitą śmietaną i malinami na szybki deser

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo 4 kawałki pieczywo chrupkie
śmietana 30% 150 ml
maliny świeże 1 szklanka
cukier 2 łyżeczki
aromat migdałowy 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: kanapka z bitą śmietaną i malinami na szybki deser

Śmietanę mocno schłodzić, ubić na sztywno z cukrem i aromatem migdałowym lub waniliowym.
Maliny wypłukać i osuszyć.
Na kromkę pieczywa chrupkiego bez dodatków nałożyć szczodrze śmietany i malin. Przykryć drugą kromką pieczywa i przykryć śmietaną i malinami.
Schłodzić w lodowce 30 minut, pieczywo lekko zmięknie.
Przed podaniem można udekorować listkami melisy lub mięty.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 17.07.2014 19:12
Świetnie się prezentuje :)
Bernadeta1 17.07.2014 11:39
wygląda kusząco
Mniam 17.07.2014 11:36
Fajne! Wygląda jak prawdziwe ciasto :)
kloruś 17.07.2014 11:02
wyglądają pysznie... zjadłabym chętnie :)
Magula 17.07.2014 10:21
bardzo apetycznie wygląda
mysza75 17.07.2014 10:11
propozycja odważna na kanapke ale dla miłośników słodkich smaków czemu nie
halinah 17.07.2014 08:52
myślałam, że to jakieś ciasto, nie wiem czy bym się zdecydowała na kanapkę z bitą śmietaną
Ania84 17.07.2014 08:22
super pomysł na kanapkę
Krystyna32 17.07.2014 08:10
bardzo apetyczne
Edith85 17.07.2014 07:35
fajny pomysł
fotoviderek 17.07.2014 07:28
Super kanapka :)
Anna133 17.07.2014 07:10
proste a fajna alternatywa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak