Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z bekonem, pomidorem i sałatą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pasta

awokado 1/2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Kanapki

chleb razowo-żytni 4 kromki
bekon 4 plastry
sałata rzymska 1 szt
pomidor malinowy 1 szt (plasterki)
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z bekonem, pomidorem i sałatą

Pasta : zmiksowałem awokado, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprzem kajeński.

Wysmażyłem bekon na suchej patelni, osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku. Zrumieniłem w tosterze kromki chleba, dwie posmarowałem pastą z awokado. Obłożyłem sałatą, pomidorem, cebulą i bekonem, przykryłem pozostałymi kromkami chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.02.2016 21:44
Pyszna kanapka, super śniadanie
Grazyna0211 26.02.2016 13:22
kusząca kanapka
Ola1984 26.02.2016 13:20
Wygląda obłędnie :)
norweska20 26.02.2016 11:01
to ja taką poproszę...
Wafelek2601 26.02.2016 10:45
Wygląda przepysznie
Aleksandra/Olcia 26.02.2016 10:39
kolacja idealna
Maridka19 26.02.2016 07:32
Ale apetyczna ta kanapka :)
olkaaa 26.02.2016 07:31
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak