Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka Reuben

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe Pastrami 200 gramów
kapusta kwaszona garść
chleb żytni 4 kromki
ser żółty 2 plastry
Musztarda rosyjska Prymat
ketchup

Porada

Gotową kanapkę świetnie jest dodatkowo przegryzać ogórkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka Reuben

Najbardziej znaną na Świecie kanapkę z pastrami przygotowujemy w następujący sposób:

Odparowujemy pastrami ok. 3 godziny, najlepiej w garnku do gotowania na parze. Odstawiamy mięso do ostygnięcia na ok. 30 minut, później kroimy w cienkie plastry.

Kroimy chleb w kromki i podpiekamy na opiekaczu. Odsączamy kapustę z zalewy i kroimy.

Na patelni podgrzewamy żółty ser.

Kromkę smarujemy sosem amerykańskim (musztarda + keczup) i kładziemy na niej pokrojoną kapustę. Następnie układamy dużą ilość plastrów pastrami. Na mięso kładziemy roztopiony ser, który przykrywamy kolejną posmarowaną od spodu sosem amerykańskim kromką podpieczonego chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.12.2015 16:12
Ciekawa kanapka.
Wacław 16.12.2015 12:56
kanapka na bogato
foczka-ks 15.12.2015 23:38
pyszności, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak