Kanapka \"PIĘTROWA\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    3 kromki
  • sałata

    1 liść
  • pomidor

    1-2 plasterki
  • majonez

    1 łyżka
  • szynka konserwowa

    1 plaster
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba opiekamy w tosterze. Szynkę kroimy w maluktie prostokąciki, liść sałaty składamy na 4 i kroimy w paseczki. Jajko smażymy jak sadzone, pod koniec przewracamy na chwilę na drugą stronę, żeby żółtko się powierzchownie ścięło, ale nie całkowicie. Na 1. kromce chleba układamy sałatę, pomidor i łyżeczkę majonezu. Przykrywamy drugą kromką. Następnie kładziemy szynkę, łyżeczkę majonezu, jajko sadzone i przykrywamy ostatnią kromką. Kroimy całość po ukosie na pół. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 01.10.2012 15:53
można się najeść
Cukiereczek13 05.09.2012 19:26
bardzo smaczna :)
Pietruszka 06.08.2012 12:39
śliczna ta kanapeczka
polly66 03.06.2012 15:14
poproszę jutro rano
smakowita 20.12.2011 13:06
na widok tej kanapki ,aż zaburczało mi w brzuszku
Ela11 15.10.2011 11:04
fajna kanapeczka
Ela11 15.10.2011 11:04
fajna kanapeczka
sylwia / sytofala 17.08.2011 19:45
Wygląda imponująco
Aleksandra45 18.12.2010 11:53
ślicznie wygląda
pegaz 20.11.2010 11:16
ALE pomysłowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat