Kanapka piętrowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • pieczarki

    2 szt
  • przyprawa do tostów

    1 płaska łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 szczypty
  • kotlet mielony

    1 duży
  • Chleb wiejski

    4 kromki
  • ser gouda

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba posmarować z jednej strony cieniutko masełkiem. Nałożyć porcje mięsa na dwie kromki. Ser zetrzeć na tarce do sera .Po troszku sera rozłożyć na wędlinie. Pieczarki opłukać i osuszyć.Pokroić w cienkie plasterki i ułożyć je na serze,posypać je przyprawą do tostów i zapiekanek.Znów rozłożyć po troszku sera i przykryć drugą kromką pieczywa, masełkiem do dołu. Na wierzch dać pozostały ser i oprószyć papryką mieloną. Zapiec w opiekaczu lub włożyć do mikrofalówki na 2-3 minuty.Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marines27 03.06.2012 12:54
bardzo pożywna
marines27 03.06.2012 12:54
bardzo pożywna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat