Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka orientalna
1. Do miseczki przelej słodki sos chili i sos sojowy.
2. Dodaj suszony czosnek, imbir i całość dokładnie wymieszaj.
3. Do tak przygotowanej marynaty przełóż kurczaka i zostaw do zamarynowania przez minimum 30 minut.
4. Gotowego kurczaka smaż na średnio rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez 7 minut z każdej strony (jeżeli pierś jest gruba warto ja przeciąć, wtedy mamy pewność, że kurczak upiecze się równomiernie).
5. Usmażonego kurczaka pokrój w cienkie plastry.
6. Bułkę przekrój na pół, dolną część posmaruj musztardą czosnkową, na niej ułóż chrupiące kiełki, ogórka pokrojonego w słupki, a następnie dodaj kurczaka, chili oraz prażone orzeszki.
7. Całość przykryj drugą połową bułki i delektuj się niepowtarzalnym smakiem orientalnej kanapki.
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?