Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka madrycka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciabata 2 szuki
papryka 1 sztuka
aioli 4 łyżki
olej do smażenia 4 łyżki
schab 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka madrycka

1. Rozgrzej olej na patelni.
2. Połóż schab na patelni, dopraw solą i pieprze i smaż z obu stron p około 3minuty, aż mięso nie będzie różowe.
3. Odłóż mięso na ręcznik papiery, aby odsączyć tłuszcz.
4. Pokrój paprykę na cztery kawałki i smaż na oleju, aż będzie zmięknie.
5. Odłóż na ręcznik papierowy.
6. Przekrój ciabattę na pół. Posmaruj od wewnętrznej strony lekko oliwą i połóż na patelnie grillową albo grill, aby lekko ją podgrzać.
7. Na spód ciabatty połóż łyżeczkę aioli, na to mięso i paprykę, całość polej jeszcze dodatkowym sosem aioli i przykryj górą ciabatty.
8. Przebij ciabattę wykałaczką i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dragunia21 18.10.2013 10:24
smakowicie wygląda
Lis 16.10.2013 23:30
pyszniutka taka kanapeczka
kasienka23 16.10.2013 18:34
lubię takie kanapki!
mufinka79 16.10.2013 16:53
Pyszna kanapeczka z pysznym sosikiem :) MNiamQ!
Cranberry 16.10.2013 16:29
fajna kanapeczka
SylwiaMagdaSabin 16.10.2013 15:54
przyznam, że ślinka cieknie
Sylwia26 16.10.2013 15:46
ale smakołyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak