Kanapka kolacyjna z sałatą rzymską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżeczki
  • sałata rzymska

    4 liście
  • pasta z tuńczyka

    2 łyżeczka
  • pomidor

    2 plastry
  • oliwki czarne

    2 szt.
  • szczypiorek

    2 szt.
  • chleb żytni

    2 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb przekroić na pół, posmarować masłem, na każdym kawałku położyć listek sałaty rzymskiej, na jej środku rozprowadzić pastę z tuńczyka, posypać szczypiorkiem, dodać połówki pomidorów i oliwek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 12.04.2011 10:17
ślicznie podane
bejciu24 30.01.2011 17:27
kanapkowy motyl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat