kalmary w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmarów

    150 g
  • marchewki

    100 g
  • cebuli

    50 g
  • koncentratu pomidorowego

    20 g
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W osolonej wodzie ugotować kalmary. Marchewkę oczyścić,, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić na części tłuszczu. Cebulę obrać i pokroić w plastry udusić na pozostałej części tłuszczu. Marchew połączyć z cebulą dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy oraz ketchup- dalej dusić. Pokrojone kalmary dodać do warzyw. Podawać można z ryżem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 19.09.2011 07:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat