Kalmary w delikatnym cieście ziołowym

Kalmary w delikatnym cieście ziołowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    400 gram
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • piwo

    250 ml
  • sól

  • rozmaryn

  • pieprz

  • czosnek

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kalmary w delikatnym cieście ziołowym foto
Na samym początku musimy rozmrozić kalmary.
Następnie do miseczki wlewamy piwo, dodajemy mąkę i przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kalmary w delikatnym cieście ziołowym foto
Kalmary zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanej oliwie na patelni do momentu, aż się zarumienią.
Krok 3 - Kalmary w delikatnym cieście ziołowym foto
Kalmary należy dobrze rozmrozić przed smażeniem.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

13.08.2013 21:51
pyszne danie .

paulina2157

23.07.2013 22:20
też dziś robiłam ale sałtkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat