Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary w cieście smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kamlary 1/2 kg
mąka 1 łyżka
cytryna 2 sztuki
olej
Ciasto:
mąka 1/2 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary w cieście smażone

Kalmary oczyszczamy, kroimy je w cienkie krążki. Cytryny sparzamy, kroimy w ćwiartki. Składniki na ciasto miksujemy, tak by powstało ciasto gęste jak na naleśniki. Krążki kalmarów maczamy w cieście i smażymy na oleju z obu stron. Podajemy udekorowane kawałkami cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak