Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary w chrupiącej panierce- krążki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalmary 0,3 kilo
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary w chrupiącej panierce- krążki

Na patelnię nalać około 1cm oleju.
Jajka rozbełtać z kucharkiem, pieprzem i maggi w jednej miseczce. Bułkę tartą nasypać talerzyk.
Kalmary myjemy i kroimy w krążki (albo kupujemy mrożone już w krążkach, takie dokładnie rozmrozić i obsuszyć) jeden po drugim najpierw maczać w jajku, później obtoczyć w bułce i znów w jajku i w bułce, następnie na rozgrzany olej (na średnim ogniu). Po około 1 min odwracamy kalmary (mają mieć ładny rumiany kolor) chwilkę jeszcze smażymy i zdejmujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roksana1 19.09.2012 21:16
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak