Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalerosse z mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kalerosse 150 g
mozzarella w kulce 125 g
pomidorki cherry 10 szt.
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
oliwki czarne 8 szt.

Porada

Kalerosse - nowe warzywo na polskim rynku, jest to wyhodowana w Polsce naturalna krzyżówka brukselki z jarmużem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kalerosse z mozzarellą

1. Kalerosse umyć, przyciąć twarde końcówki i całe główki kapustek włożyć do wrzącej wody z dodatkiem cukru, gotować nie więcej niż 5 minut.
2. Odsączyć z wody, wyłożyć na talerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli.
3. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
4. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie.
5. Świeże kalerosse ma kolor lekko fioletowy, poddane lekkiej obróbce cieplnej, staje się intensywnie zielone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 30.12.2016 14:39
mniam, mniam
Futka 30.12.2016 12:54
Przepyszne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak