Kalerosse z mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kalerosse

    150 g
  • mozzarella w kulce

    125 g
  • pomidorki cherry

    10 szt.
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • oliwki czarne

    8 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kalerosse umyć, przyciąć twarde końcówki i całe główki kapustek włożyć do wrzącej wody z dodatkiem cukru, gotować nie więcej niż 5 minut.
2. Odsączyć z wody, wyłożyć na talerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli.
3. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
4. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie.
5. Świeże kalerosse ma kolor lekko fioletowy, poddane lekkiej obróbce cieplnej, staje się intensywnie zielone.
Kuchcik gotuje
Kalerosse - nowe warzywo na polskim rynku, jest to wyhodowana w Polsce naturalna krzyżówka brukselki z jarmużem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 30.12.2016 14:39
mniam, mniam
Futka 30.12.2016 12:54
Przepyszne połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat