Kałduny z pasztetem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • mąka ziemniaczana

    350-400 gram
  • sól

    1 łyżka stołowa
  • cebula

    0,5 szt
  • olej

    3-4 łyżki
  • pasztet

    1 (ełcki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotowane gnieciemy,dodajemy mąkę ziemniaczaną i 1 łyżkę soli.Wyrabiamy ciasto.Gotowe ciasto dzielimy na porcje,do każdej porcji ciasta wkładamy 3 łyżeczki pasztetu i formujemy kałduny.Następnie wkładamy je do gotującej się,osolonej wody i gotujemy 15 minut.Ugotowane kałduny polewamy tłuszczem z podsmażoną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 14.02.2012 10:09
chyba" kołduny ":-) uwielbiam takie
Kuchareczka2 14.02.2012 10:09
chyba" kołduny ":-) uwielbiam takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat