Kalarepki z móżdżkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepki

    8 szt
  • móżdżek

    200 g
  • jajko

    1 szt
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • śmietanka

    w/g uznania
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepki obrać,opłukać,ostrożnie wydrążyć i obgotować na pół miękko w osolonej wodzie,móżdżek opłukać,oczyścić z błon i pokroić na małe kawałki i przesmażyć z drobno posiekaną cebulą na tłuszczu,następnie zdjąć z ognia,posolić i posypać pieprzem,wbić całe jajko,wsypać zieloną pietruszkę i dobrze wymieszać,kalarepki ponapełniać nadzieniem z móżdżku,przygotować naczynie do zapiekania,ułożyć w nim kalarepki,na wierzchu każdej położyć płatek masła i skropić śmietanką,zapiekać około 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 24.12.2011 22:14
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat