Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki faszerowane mięsem i warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepa 2 szt
mięso mielone 200 g
pomidor 1 szt
kukurydza 100 g
piri piri 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
kolendra 1 szczypta
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz mielony 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki faszerowane mięsem i warzywami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kalarepy oczyszczamy , ścinamy kapelusz i wydrążamy wnętrze.

Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut.

Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na złoto.

Dodajemy posiekany czosnek i papryczkę.

Mięso doprawiamy do smaku kolendrą , solą i pieprzem.

Dodajemy do smażonej cebulki razem z pokrojonym pomidorem i koncentratem.

Smażymy na wolnym ogniu mieszając , by się nie przypaliło przez ok. 15 minut.

Pod koniec dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Farszem nadziewamy podgotowane kalarepy i układamy w naczyniu do zapiekania.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 16.07.2013 13:01
pyszna kalarepka
halina17 16.07.2013 12:23
Smaczne danie.
msmors 16.07.2013 10:11
ciekawy przepis
Janina 16.07.2013 09:17
Bardzo fajny pomysl;)
IwonaDD 16.07.2013 08:11
wygląda apetycznie
gosia1988 16.07.2013 08:07
fajny przepis, muszę wypróbować akurat mam kilka kalarep
Agnieszka-87-25 16.07.2013 08:04
ładnie te kalarepki wyglądają
Cranberry 16.07.2013 07:56
pomysłowe i smaczne zapewne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak